Mat i Los Angeles: First Friday

Missa för guds skull inte First Friday på Abbott Kinney då en stor del av Los Angeles food trucks kör ner till Venice Beach och parkerar längs med gatan Abbot Kinney.

Ett måste för den som är på jakt efter smarrig mat i Los Angeles. Själv är jag nästan besatt av Jogasakis sushiburrito (jogasakiburrito.com) och följer dem på Twitter för att veta var de befinner sig i stan när det inte är First Friday. Är det hamburgare du är ute efter rekommenderar jag NoMad och de som gillar koreanskt ska gå till klassikern Kogi. De allra flesta matkulturer, mer eller mindre autentiska, finns representerade under First Friday. Här hittar du indiskt, lobsterrolls, grillad kyckling, våfflor, glass och friterade brownies. Det är bara fantasin som sätter gränsen för vad kockarna slänger ihop. De flesta portioner brukar kosta kring tio dollar.

Matbilarna dyker upp första fredagen i månaden året om, men själv föredrar jag sommarmånaderna då kvällarna är ljusa och det är varmt ute. Det finns inga bord på gatan så efter att du fått din mat är det bara att öva på att gå och äta eller att sätta dig ner på trottoarkanten. Förbered dig på att parkering kan vara en utmaning, om du inte ska åka hela vägen tillbaka till Downtown efteråt kan det löna sig att ta en Uber eller en Lyft.

First Friday
Abbot Kinney Boulevard, Venice
abbotkinneyfirstfridays.com

Text och foto: Peppe Öhman

Mer från Los Angeles

Meny