Att göra i Hamburg: topp 5 tips

Hamburg, Tysklands näst största stad, erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Här är några av de mest populära sakerna att göra i Hamburg.

Upptäck arkitektur och spännande områden i Hamburg

Besök Speicherstadt – världens största sammanhängande lagerhusområde. Så speciellt att det är med på UNESCOs-världsarvslista. Passa även på att besöka det närliggande området Kontorhausviertel. Här byggdes kontorsbyggnader, som kända tegelbyggnaden Chilehaus, under från 1920-talet till 1940-talet.

Bege dig till HafenCity, ett område med modern och imponerande arkitektur. Här ligger till exempel den kända konserthallen Elbphilharmonie.

Missa inte heller S:t Michaelis-kyrkan, Hamburgs mest kända kyrka med en imponerande barockarkitektur. Du kan klättra upp till kyrktornet för en fantastisk utsikt över staden.

Konst i Hamburg

Det finns mycket att göra i Hamburg för den konstintresserade. Besök till exempel Kunsthalle Hamburg, som är ett av Tysklands största konstmuseer. Museet rymmer verk från medeltiden till samtida konst från både europeiska och internationella konstnärer.

Hamburg är även en populär destination för de intresserade av urban konst och street art. Börja med att besöka Affenfaust Galerie vid Altona, ett center och forum för urban och samtida konst.

Mat och dryck

Besök till exempel fiskmarknaden St Pauli Fischmarkt – här finns mer än bara havets läckerheter.

Testa lokala favoriter som currywurst eller franzbrötchen. Det finns även gott om trevliga kaffeställen runt om i staden. Eller varför inte ta en öl på ett typiskt tyskt biergarten?

Njut av Hamburg utomhus

Besök parken Planten un Blomen, som ligger mitt i staden. Parken har en vacker japansk trädgård och här anordnas ofta ljus- och vatteninstallationer på kvällarna.

Ett annat trevligt område är det runt Alstersjöarna Binnenalster och Außenalster, som också ligger centralt. Ta en båttur, paddla kanot eller hyr en cykel och cykla runt sjöarna. Populärt område för picknick.

Fest och kultur i Reeperbahn

Området Reeperbahn är känt som Hamburgs nöjesdistrikt. Här ligger flera populära teatrar, klubbar och barer. Hamburg har länge varit känt som en musikstad – och det märks än idag! Det var till exempel i Hamburg som The Beatles gjorde några av sina tidigaste konserter, som blev ett startskott till bandets storslagna kändisskap.

Mer från Hamburg

Meny