Sommarsveriges soligaste plats

Visby är Sommarsveriges soligaste plats. Staden sover sin törnrosasömn under stora delar av året för att så under några veckor vara platsen där alla verkar vara. Ingenstans hittar man så många bra restauranger och kaféer på en så liten yta, eller ett så sjudande nattliv, som i Visby under dessa tokhektiska sommarveckor.

Jag lockas främst hit av stadens rika historia. Den gamla stadskärnan innanför ringmuren är förföriskt fin, med vindlande kullerstensgator och vingliga trähus. Men staden är inte bara insmickrande fin. De historiska lämningarna och minnena över en förfluten tid finns där också. Att man också ser det stora blå havet uppifrån klinten skapar bara ännu mer intryck av en mycket speciell plats.

Visby är en stad med många ansikten, det gäller att hitta sin egen favoritversion av den. För många är det sommaren som lockar mest. För mig är hösten och vintern tiden då staden kommer till sin fulla rätt. Reser du hit på hösten, vintern eller våren får du vara nästan ensam med den här skönheten som jag och många med mig inte kan få nog av.