Så besöker du MoMa och Guggenheim hemifrån

Upptäck två av världens mest berömda museum hemifrån: besök MoMA och Guggenheim i New York virtuellt.

Flera museer och sevärdheter världen över har temporärt stängt sina dörrar. Många väljer därför att öppna sina digitala arkiv för besökare. MoMA och Guggenheim i New York är två som nu går att besöka med hjälp av digitala resurser.

MoMa

Världsberömda MoMA, Museum of Modern Art, i New York är som många andra kulturella institutioner för tillfället stängt. Istället erbjuder MoMa så kallade Virtuell views, virtuella visningar, av sina konstkollektioner av modern och samtida konst. Varje torsdag går ett nytt virtuellt evenemang live på deras hemsida, och finns sedan digitalt för den som vill titta i ett senare skede. Museet har just nu en utställning av Donald Judds verk. Under april månad sänds även ett direktsänt samtal mellan kuratorn Ann Temkin och temporära konstnärer om Judds verk.

Andra utställningar som är tillgängliga online är till bland annat Dorothea Lange: Words and Pictures, samt Félix Fénéon: The Anarchist and the Avant-Garde—From Signac to Matisse and Beyond.

Guggenheim New York
©Wikipedia/gomattolson

Guggenheim

Även det världskända Guggenheim har gjort det möjligt för besökare att upptäcka museets utställningar och delta i samtal med kuratorer och konstnärer.

Via Guggenheims hemsida går det att utforska själva byggnaden, designad av Frank Lloyd Wright, som är en av UNESCO:s världsarv. Med hjälp av olika audioguider och bilder kan du nu lära dig och besöka Guggenheim från ditt hem. Därutöver erbjuder muséet flera evenemang online och delar av Guggenheims kollektioner har blivit digitala utställningar.

Den som inte får nog av att upptäcka världen hemifrån, kan läsa mer här om att besöka några av Londons mest berömda sevärdheter virtuellt!

Mer från New York

Meny