Fynda exklusiva souvenirer på Panjiayuan antikmarknad

Världens största antikmarknad med över 3 000 butiker och försäljare på fem hektar. En stor del antikviteter runtom i Kina hittar hit innan de köps upp av inhemska samlare eller utländska butiker. Förutom smycken och möbler finns vaser, tyger, fotografier, böcker och allt som går att tänka sig – till och med buddistiska statyer som är många gånger större än en människa. Det går att hitta riktigt billiga och fina prydnadssaker utan egentligt antikvärde vid de stånd som säljer sina varor direkt på marken utan att ha hyrt någon butikslokal. I de småbutiker som finns runtom på området säljs produkter av högre kvalitet och pris.

Det är ett måste att åka hit på helgen, då marknaden öppnar redan 04:30 i stället för 08:30 som på vardagarna. Under helger är dessutom den östra delen av marknaden öppen, där det säljs mest gods i priskategorin ”mellan”. I de trånga korridorerna av denna östra del, som delvis är täckt av tak, går det även att hitta målningar och stenar som är lätta att ta med hem. Det här är tveklöst det bästa stället i hela Peking att handla presenter på.

Denna jättemarknad etablerades först i början på 2000-talet men drar redan en bra bit över 50 000 besökare om helgerna. På grund av den uppmärksamhet som marknaden fått finns det mängder av försäljare även på gatorna utanför själva marknaden, och de säljer sina varor ännu billigare. Glöm inte att pruta!

Panjiayuan antikmarknad (潘家园旧货市场)
Väster om Panjiayuan Brige (潘家园桥西侧)
Tunnelbana: Panjiayuan (linje 10)