Londons bästa museer

British Museum i London

London är en fantastisk stad för den som gillar att gå på museum. Det här är några av de mest populära!

1. British Museum
Samlingarna på det enorma museet i Bloomsbury, ett av världens största, är till stora delar ett resultat av Storbritanniens imperialistiska förflutna. Många av föremålen införskaffades tidigt från Egypten, Turkiet och Grekland.
www.britishmuseum.org

2. Churchill War Rooms
Under andra världskriget ledde Churchill sin regering från de underjordiska skyddsrummen intill Downing Street. Ingår i Imperial War Museum’s samlingar.
Läs mer här!

3. Victoria and Albert
Världens största design- och modemuseum grundades 1852 och döptes efter drottning Victoria och prins Albert, vilket säger en hel del om det starka brittiska intresset för området. I likhet med de andra större museerna utforskar V & A ny terräng med stor nyfikenhet.
www.vam.ac.uk

4. Science Museum
Londons naturvetenskapliga och tekniska museum har alltid något spännande på gång. Museet ordnar allt fler utställningar om vetenskap och ny teknik. Problemet är som alltid tid – Londons stora museer har helt enkelt alldeles för mycket spännande att erbjuda.
www.sciencemuseum.org.uk

5. Natural History Museum
Det tredje av bjässarna på Exhibition Road tillsammans med V & A och Science Museum. I de enorma samlingarna ingår både dinosaurieskelett och många objekt från Darwins upptäcktsfärder.
www.nhm.ac.uk

Mer från London

Meny