En biltur längs GM-2 och GM-3

Med sitt dramatiska landskap är La Gomera fullt med vackra utsiktspunkter och att köra bil är ett av de bästa sätten att ta del av allt det fina. En av våra favoritturer med bil är att följa GM-2 som korsar nationalparken Garajonay för att sedan fortsätta på GM-3 ner mot Playa de Santiago.

Första biten är till större delen skogsbeklädd för att sedan byta karaktär till branta klippor, kratrar och raviner. Vägen är fullproppad med utsiktspunkter så det är lätt att stanna till. 180 meter höga Roque de Agando tillhör de mest storslagna vyerna och här finns ett helt batteri utsiktspunkter på olika sidor om den bautastensliknande klippan.

En alternativ och mer spännande väg ner till Playa de Santiago är att från GM-2 svänga av på den mindre CV-13 och sedan följa CV-17 ner till kusten. Stanna till vid kapellet Ermita de Nuestra Señora del Buen Paso (du hör många av lokalborna tuta för helgonet när de kör förbi) och gå ut på den lilla stigen mitt emot för en fantastisk havsutsikt.

Tar du ett stopp i höjd med lilla byn Imada, kan du med lite tur se en stor flock getter som skuttar och klättrar i ravinen följda av sin getherde.