Darling Brew Slow Quarter

Efter att ha rest runt i Afrika och provat sig fram bland lokala ölmärken inspirerades Kevin och Philippa Wood att dra igång ett mikrobryggeri hemma i Darling. Deras kunskaper om öl i allmänhet och ölbryggning i synnerhet var tämligen begränsade, men med lite hjälp lyckades de lägga grunden till vad som kommit att bli ett av Sydafrikas många populära mikrobryggerier.

De kallar sin öl för slow beer och vill med det signalera att det handlar om en hantverksmässig produktion och en långsam jäsning. Slow beer är också namnet på deras första öl, en lager, som sedan har följts upp med ytterligare en handfull etiketter, från veteölet Bone Crusher som är perfekt för sommarhettan i Darling, till Black Mist som skulle passa bättre en kulen kväll i de svenska fjällen.

Från flera av de afrikanska länder Kevin och Philippa besökte på sin Afrikaresa hämtade de idén att serva sitt öl i lite större flaskor (550 ml) vilket jag inte nödvändigtvis tycker är ett lysande koncept, eftersom den afrikanska värmen snabbt höjer temperaturen i glaset och i flaskan. Men ölet är gott och i deras lilla pub kan man prova sig igenom sortimentet ihop med enklare rätter eller snacks.

 

Darling Brew Slow Quarter
48 Caledon Street, Darling
www.darlingbrew.co.za