Mat för alla smaker på Copenhagen Street Food

Restaurang är väl att ta i, och singular är heller inte rätt. Mattempel med bästa hamnhänget är mer passande. Den stora lagerlokalen på Papirøen hyser ett fyrtiotal vagnar, containrar och stånd som säljer allt från mackor med grillad svärdfisk och colombianskt vego-käk till marockansk barbecue och ekologiska högrevsburgare.

En gång var denna lokal de danska tidningarnas papperslager, den konstgjorda ön heter egentligen Christiansholm men kallas allmänt för Papirøen. 2013 fick ett gäng krögare och entreprenörer för sig att samla gatumatsförsäljare i den tomma lagerbyggnaden. ”Köpenhamnarna dras till allt som är rått och opolerat” var affärsidén – som har gått hem rejält. Särskilt på helgerna vimlar det av folk här.

Orosmolnet på himlen är att halva Christiansholm är sålt till ett pensionsbolag som vill bygga havsnära bostadsrätter. De nuvarande hyreskontrakten löper till 2017, kanske drar gatumaten vidare innan dess.

Öppettiderna varierar med säsongen, vintertid är det ofta bara helgöppet. Kolla på Facebooksidan för att vara på den säkra sidan.

 

Copenhagen Street Food
Trangravsvej 14
copenhagenstreetfood.dk