Gudomlig falafel på Azzam

Det här med falafel är onekligen en hel vetenskap. Det är extremt mycket som måste stämma vilket antagligen gör det till långt mer avancerad matlagning än molykelära svävande asklövssåser. Det får inte vara för många falafelbollar i brödet. Bollarna får absolut inte vara mikroupphettade och ostudsiga och mjuka i konsistensen. De måste vara knackigt krispiga, direkt uppfiskade ur frityroljan, och absolut vara hemgjorda med en liten manick som ser ut som en glass-skopa. Det måste erbjudas minst tre olika såser som absolut inte får smaka för sött (eller ketchup, hu!). Färska örter (minst två) får gärna sprinklas över brödet (även här bör helst två sorter bröd erbjudas) och såsen ska inte täcka tröjan som en kladdig vit haklapp efter avslutad måltid.

Mycket som ska klaffa så att säga. Tack och lov kryllar Berlin av denna kronjuvel bland djurrättsetisk och koldioxidvänlig snabbmat. Palestinska Azzam uppfyller till punkt och pricka alla ovan nämnda kriterier! Gudomlig falafel plus att man gör precis allt rätt med sin hummus! Deras mat är så bra att den får Mitteisraeler att åka från andra änden av stan för att om än bara för en liten stund känna samhörighet och sluta matfred. Guldstjärna för den äkta mellanösternkänslan med draperier och blinkande palmer i plast!

Azzam
Sonnenallee 54