Anrik elegans hos klassiska Sandri

Inget besök i Perugia är komplett utan åtminstone en snabb kaffe på Sandri. Kaféet ligger strategiskt mitt på stadens finrum och promenadstråk, Corso Vannucci och trängseln framför bardisken är konstant, oavsett tid på dygnet. Till skillnad från många andra anrika och berömda barer och restauranger – stället grundades 1860! – har Sandri behållit något av sin karaktär av stamlokus och kvartersfik.

Priserna ligger kvar på en vettig nivå: inte billigt direkt,men rimligt, vilket verkligen hedrar stället.

Miljön i sig är anmärkningsvärd: fresker i taket, höga skåp i mörkt trä, praliner i glasmontrar och vänlig personal i knallröda midjekorta kavajer.

Visst står det bleka nordbor i shorts och fumlar med euromynten framför kassan, men det dyker också upp italienare som inte behöver säga mer än hej innan just deras stående beställning dyker upp på disken.

Utbudet är komplett: glass (missa inte att få din strut bottnad med smält ljus eller mörk choklad direkt ur eden kran), småkakor, fantasifulla tårtor, konfekt och smörgåsar i en myriad utföranden. På kvällarna finns det få ställen som passar bättre för en aperitivo – alltså en drink med tillhörande snacks och munsbitar från buffén.

 

Pasticceria Sandri
Corso Pietro Vannucci 32, Perugia