5 positiva nyheter under januari

5 positiva nyheter under januari

Har du vaccinintyg vid resa till Island slipper du karantän, Ving erbjuder nya flexibla avbokningsvillkor och Boeing ska tillverka flygplan drivna av biobränsle innan 2030. Det är några av januaris positiva resenyheter.  

Boeing + biobränsle = sant 

The Boeing Company är världens största tillverkare av flygplan. Nu lovar företaget att börja producera flygplan som endast använder biobränsle. Senast 2030 ska planen vara i bruk.  

Flygplan är en av de största bovarna i klimatkrisen. Att använda biobränsle välkomnas av många men kritiker poängterar de stora ytorna jordbruksmark som krävs för att producera bränslet.  

Snabbladdad elbil  

Elbilar som laddas på endast fem minuter är ännu en god nyhet för klimatmedvetna resenärer. I Kina testas nu produktionen av elbilar vars batteri kan laddas mycket snabbare än tidigare. Batteriet är designat av det israeliska företaget StoreDot.  

Kända Seljalandsfoss vattenfall på Island. Foto: Diego Delso CC BY-SA 4.0.
Kända Seljalandsfoss vattenfall på Island. Foto: Diego Delso CC BY-SA 4.0.

Vaccinerade undantas från isländska gränskontroller 

Har du vaccinerats mot Covid-19? Då kommer du att slippa test och karantän om du reser till Island. EEA-resenärer samt de från Schweiz som kan visa upp ett officiellt intyg på isländska, danska, svenska, norska eller engelska undantags från de rådande gränskontroller som introducerades i december. Läs mer på Isländska regeringens hemsida.   

Storsatsningar på tågresor 

Fler och fler resenärer väljer tåg framför flyg. Detta nya beteende driver nya satsningar på tågresor. I år startar flera nya och nygamla resor runt om i världen. Svenska Vagabond har listat några av de lyxigaste resorna som väntas starta inom snar framtid. I Sverige börjar i år Vildmarkståget åter sin resa mellan Stockholm och Kiruna.  

I år kan du återigen resa med Vildmarkståget från Stockholm till Kiruna.
I år kan du återigen resa med Vildmarkståget från Stockholm till Kiruna.

Ving lockar med flexibla avbokningsvillkor 

Svenska researrangören Ving erbjuder mer flexibla avbokningsvillkor på grund av nuvarande pandemi. Om du bokar en ny charterresa från och med den 29 januari med avresa till och med 15 juni 2021 gäller de nya villkoren. Resenärer har ett obegränsat antal ombokningar fram till 30 dagar innan avresa. Om resan ställs in erbjuder Ving dessutom en återbetalningsgaranti på sju dagar.  

Läs fler positiva resenyheter!

Meny